Вести

Гласајте за останак и опстанак нашег народа на Косову и Метохији

На захтев наших грађана који живе на Косову и Метохији, Република Србија позива интерно расељена лица из јужне покрајине, привремено смештена у централној Србији, да гласају на предстојећим изборима, заказаним за 17. октобар. Заинтересовани се до 15. октобра могу јавити на број телефона 0800 201-011.

Одржана 21. седница Општинског већа

Већници Општине Кнић на данашњем заседању донели су одлуку о организовању јавне расправе о нацрту Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину на територији општине Кнић за 2022.

Aжурирање базе привредника и формирање привредног именика општине Кнић

Позивамо све привреднике и предузетнике са територије општине Кнић да се јаве и попуне кратак упитник , како би се ажурирале базе података привредника и предузетника и формирао привредни именик са основним подацима фирми на сајту Општине Кнић.

У блоку 42 на Новом Београду отворен је нови, најсавременији технолошки кампус компаније "NCR", у којим ће радити више од 5.000 људи.

У блоку 42 на Новом Београду отворен је нови, најсавременији технолошки кампус компаније "NCR", у којем ће радити више од 5.000 људи. Кампус су обишли председник Републике Србије Александар Вучић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и амбасадор САД у Београду Ентони Годфри.

У сусрет прослави Дана општине

План развоја општине Кнић за период 2021-2027 година Општина Кнић је у сарадњи са Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља започела процес израде Плана развоја општине Кнић за период 2021-2027 година. Позивамо привреднике са територије општине Кнић да се прикључе изради тог важног документа.

Потписани уговори о давању на коришћење опреме за сакупљање и рециклажу отпада

Дана 20. VIII 2021. године, између Општине Кнић и Министарства заштите животне средине потписан је уговор којим је Општина Кнић добила на коришћење 120 контејнера и електричну ауточистилицу.

Сарадња Општине Кнић и француске компаније „Тригано“

Председник Општине Кнић, Срећко Илић и члан Општинског већа, Горан Милосављевић разговарали су данас са представницима француске групације „Тригано“, Жаном Девилом и Ђованијем Пуглисијем и Драганом Чорбићем, административним директором фабрике „Тригано“ у Крагујевцу.

Председник Србије, Александар Вучић посетио општину Кнић

Општину Кнић данас је посетио председник Србије, Александар Вучић. Дочекали су га Срећко Илић, председник Општине Кнић, Јалена Обрадовић, народна посланица и Снежана Крунић директорка Основне школе „Вук Караџић“ у Книћу коју је обишао председник Србије и многобројни мештани општине Кнић.

Награда Заштитника грађана општини Кнић

За допринос развоју свих облика приступачности општини Кнић додељена је захвалница Заштитника грађана. На свечаном уручењу у Београду захвалницу је у име општине Кнић примила Снежана Ђокић, саветница у Канцеларији за локални економски развој.

Нов асфалтни пут у Радмиловићу

Мештани Радмиловића добили су нов асфалтни пут. У засеоку Пољци асфалтирана је деоница у дужини од око 1.300 метара. Средства су обезбеђена из буџета Општине Кнић, а радове изводи Предузеће за путеве Крагујевац.

Pages