Вести

Нови подстицаји родитељству

Влада Србије, УНИЦЕФ и Лего фондација реализују нови програм подршке родитељству. У Палати Србије одржана је свечаност поводом потписивања 29 уговора са градовима и општинама које ће реализовати програм.

Асфалтиран пут у Лесковцу

Општина Кнић наставља са сређивањем локалних путева. У Лесковцу је асфалтирана деоница у дужини од 550 метара. Средства у износу од пет милиона динара издвојена су из општинског буџета.

Милион и по динара из општинског буџета за рад удружења у општини Кнић

Општина Кнић ће издвојити милион и по динара за реализовање програма и пројеката од јавног интереса која реализују удружења грађана са територије општине Кнић. Средства су одобрена Ловачком удружењу „Владан Милошевић“ у износу од око милион динара за реализацију пројекта „Упознајте ловце општине Кнић“.

Настављено асфалтирање пута кроз Вучковицу

У Вучковици је асфалтирано још километар и по пута кроз село. Средства у износу од 13,6 милиона динара обезбедила је Влада Републике Србије. Радове су обишли председник Општине Кнић, Срећко Илић и заменица председника, Тања Николић Гавриловић.

Председник Србије, Александар Вучић испунио обећање-завршава се пут Брњица-Рашковић-Рибеш

Почели су радови на завршетку асфлтирања пута Брњица-Рашковић-Рибеш. Дужина пута је 1,8 километара, вредност улагања је 36 милиона динара. Реализацију ове инвестиције грађанима општине Кнић обећао је председник Србије, Александар Вучић приликом прошлогодишње посете нашој општини.

Месец борбе против малигних болести

У оквиру обележавања месеца борбе против малигних болести у просторијама Дома здравља у Книћу одржано је предавање о превенцији и лечењу рака грлића материце и дојке. О значају ране дијагностике и начинима лечења говорила је гинеколог книћанског Дома здравља, др Снежана Шебек.

Припреме за противградну сезону

У општини Кнић почеле су припреме за противградну сезону која почиње 15. априла. У Агро центру у Книћу одржано је саветовање за противградне стрелце и лекарски прегледи, а потом су стрелци потписали уговоре са представницима Републичког хидрометеоролошког завода Србије.

Стоп насиљу над женама!

Како спречити насиље над женама које живе на селу, како помоћи жртвама насиља и члановима њихових породица, а како се опходити према насилнику, само су неке од тема о којима је расправљано на семинару који су организовале НВО „Оаза сигурности“ из Крагујевца и Општина Кнић.

Pages