Вести

Predsednik Opštine Knić, Srećko Ilić potpisao ugovor o dodeli sredstava za najbolju lokalnu samoupravu u 2020. godini

Opština Knić jedna je od četiri lokalne samouprave u Srbiji koje su dobitnici godišnje nagrade iz Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za 2020. godinu. 

Zbog epidemiološke situacije uzrokovane bolešću COVID-19 i poštovanja mera prevencije i zaštite, umesto svečanog potpisivanja u Ministarstvu državne uprave i loklane samouprave, predsednik Opštine Knić, Srećko Ilić ugovor je potpisao u Kniću, dok će ministarka Marija Obradović ugovor  potpisati u Beogradu. Nakon toga Opštini Knić će biti prebačena sredstva u iznosu od 2,3 miliona dinara koje je dobila kao jedna od četiri najbolje lokalne samouprave u prošloj godini za unapređenje poreske administracije.

Prvo mesto  kao najbolja lokalna samouprava u 2020. godini,  Opština Knić je postigla kroz proces ažuriranja baze podataka lokalne poreske administracije putem popisa imovine, uz aktivno angažovanje popisivača imovine i instruktivni rad sa obveznicima, obezbedila građanima da steknu uvid u predmet oporezivanje imovine, podatke o vlasnicima, potencijalnim naslednicima i držaocima objekata koji su predmet oporezivanja. Sve ovo je rezultiralo popisom svih objekata koji se nalaze na teritoriji opštine, značajnim učinkom u dostavi poreskih rešenja i opomena, a ujedno i naplati poreskih obaveza i uštedi vremena koje je potrebno za odlazak do LPA.

Osim 2,3 miliona dinara iz Budžetskog fonda, Opština Knić će dobiti i  1,8 miliona dinara koje dodeljuje SKGO iz budžeta programa ”Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – SWISSPRO”.